Här för att hjälpa till: Sajtklinik för de nordiska länderna!
torsdag 11 februari 2010

Om du är en webbansvarig och har lagt till din webbplats via Googles verktyg för webbansvariga så uppmuntrar vi dig att skicka oss eran webbplats via detta formulär för att vara med i vår första sajtklinik. Du behöver ange namnet/adressen till webbplatsen, kontaktperson, telefon samt email (denna information används enbart för detta projekt och ingen kontaktinformation kommer att publiceras i kommande artiklar). Ett viktigt tips innan ni skickar in er webbplats är att ta en titt på våra riktlinjer för webbansvariga då det är ett krav att inskickade webbplatser följer de riktlinjerna för att kunna bli utvald.
En fråga du kanske ställer dig är: Vad får jag ut av det här? Vi tror att våra riktlinjer för webbansvariga förklaras bäst om vi kan koppla dem direkt till riktiga exempel. Med eran hjälp kan vi lyckas med detta.
Vår plan:
- Ni kan skicka in er webbplats fram till den 22 februari
- Vi kommer sedan välja 4 webbplatser (en dansk, en finsk, en norsk, samt en svensk) för vår analys. Vårt mål är att välja webbplatser som på ett så bra sätt som möjligt kan ge en god överblick över de största utmaningar en webbansvarig ofta kan råka ut för. Utifrån det kan vi ge desto mer omfattande rekommendationer.
- Under mars månad tänker vi sedan publicera ett inlägg för varje webbplats för att dela med oss av vår analys och våra rekommendationer
Vi ser mycket fram emot era inskickade förslag och denna möjlighet att ge er tips!
Uppdatering från gruppen för webbansvariga
Vårt mål som grupp är att hjälpa till att göra Internet till en bättre plats för alla, webbplatsägare såväl som användare. Genom åren har vi utökat de sätt vi hjälper webbansvariga på såsom genom publika sajtkliniker, live chats, och bloggar (såsom exempelvis kan ses här på den spanska respektive indiska bloggen). Utöver detta svarar vi även dagligen på frågor via våra forum för webbansvariga (svenska forumet för webbansvariga).
När vi publicerade detta inlägg här på AdWords-bloggen, gjorde vi det främst för att nå till den tänkta målgruppen på bästa sätt: webbansvariga från de nordiska länderna. Vissa läsare har dock missuppfattat meningen med detta initiativ och sett det som att vi nu introducerar hjälp för webbansvariga utöver grundläggande sajt-hjälp. Detta är inte fallet. En sajtklinik är en möjlighet för oss att ge konstruktiv kritik, dela med oss av tips och praxis på förbättrningar av webbsidor som, förhoppningsvis, kan leda till bättre synlighet för dessa sidor. Vårat åtagande att hålla sök och annonsering helt separat förblir absolut. Vi skulle ha gjort dessa punker mer tydliga i vårat första inlägg samt hoppas att denna uppdatering kan hjälpa att lösa upp potentiella missförstånd.